Advocatenkantoor Coenders | Arnhem | Scheiden en Personen- en Familierecht

Vreemdelingen- en asielrecht

Vreemdelingen- en asielrecht

De procedures om een verblijfsvergunning in Nederland te krijgen zijn vaak ingewikkeld. U moet voldoen aan allerlei regels en voorwaarden. Welke voorwaarden dat zijn, hangt af van het doel waarvoor u naar Nederland komt: gezinshereniging, werk, studie enz.

Vreemdelingenrecht en Asielrecht | Arnhem | Advocatenkantoor Coenders

Zo moet iemand die een verblijfsvergunning wil aanvragen in Nederland dit vaak al kenbaar maken in het buitenland door het aanvragen van een zogenaamde machtiging tot voorlopig verblijf (mvv).  Bij de aanvraag van een dergelijke mvv moet u alle documenten overleggen die nodig zijn. De IND bekijkt dan vooraf  of u recht hebt op verblijf in Nederland. Wordt de mvv verleend, dan bent u bijna zeker van een verblijfsvergunning. Of u een mvv moet aanvragen hangt af van uw nationaliteit.

Een andere belangrijke eis bij bijvoorbeeld gezinshereniging is de zogenaamde middeleneis: degene bij wie u wilt verblijven in Nederland moet voldoende inkomen hebben om u te onderhouden. Ook wordt bij gezinshereniging vaak geëist dat u al een inburgeringscursus hebt gevolgd in uw land van herkomst en het examen hebt gehaald. Daar worden weinig uitzonderingen op gemaakt.

Bovenstaande eisen geleden niet indien u asiel aanvraagt in Nederland. De laatste jaren is het beleid van de Nederlandse overheid echter steeds strenger geworden, zodat het voor de meeste nationaliteiten erg moeilijk is om asiel te krijgen.

Wie asiel aanvraagt, krijgt meestal automatisch een advocaat toegewezen voor advies en begeleiding. U mag echter ook zelf een advocaat kiezen. Mr. Coenders heeft een ruime ervaring in de begeleiding van asielprocedures, nationaal zowel als internationaal.

Een tijdig advies en/of begeleiding kán voorkomen dat u moet procederen om later alsnog een verblijfsvergunning te krijgen. Dit kan u tijd, geld en onzekerheid besparen. Een procedure is echter niet in alle gevallen uit te sluiten. Ook dan staat mr. Coenders voor u klaar.

 

 

Advocatenkantoor Coenders
Willemsplein 44-1 6811 KD Arnhem
E-mail: ­coenders@advocatenkantoorcoenders.nl
T. (026) 2026991
F. (026) 2026992
BTW-nummer: NL001842849B74
Kvk-nummer: 59702915